אנחנו חיים בתקופה מאוד ייחודית בהיסטוריה האנושית – תקופה של תחילת עידן חדש. לכן בעשור האחרון המציאות משתנה מהר, וכל מה שהכרנו ונתן לנו בטחון בעבר מתערער.
אנחנו בעצם נדרשים ליצור עולם חדש ולהגשים את עצמנו לפי כללי משחק חדשים. אני קוראת לזה "הגשמה בעולם החדש". כאן בפוסט אדבר על הנחות היסוד שמאפשרות הגשמה מוצלחת בעולם החדש הזה.
אז מהן הנחות היסוד להגשמה בעולם החדש?
1. עולם חדש מצריך תודעה חדשה
אנחנו לא יכולים ליצור מציאות חדשה עם אותה צורת המחשבה שיצרה את המציאות הנוכחית. כדי למצוא פתרונות חדשים, צריך לגשת לדברים בצורה אחרת. ולא מספיק שיש כלים חדשים; צריך לדעת להשתמש בהם בהתאם לאנרגיות החדשות.
תודעה חדשה וגבוהה מאפשרת לנו להסתגל לשינויים המהירים, למצוא את הדרך שלנו בתוך הצפת המידע והאפשרויות, לפתח ביטחון בתוך חוסר הוודאות, ולמנף את טכנולוגיה לטובת המטרות שלנו במקום להשתעבד אליה.
2. אין דרך אחת להצלחה
לימדו אותנו שיש דרך אחת להצלחה, ושצריך לחפש את הנוסחה בחוץ: מה עושים האנשים המצליחים? איפה הכסף? איזה מקצוע כדאי ללמוד? איך להתלבש כדי להרשים? כמה ילדים צריך להביא לעולם?
אנחנו מוצפים בנוסחאות שנזרקות אלינו מכל עבר, בכל תחום בחיים: "שיטת 5 השלבים להצלחה", "השיטה לבוקר מנצח", "המדיטציה שכולם צריכים לעשות", "שיטת התזונה האולטימטיבית". וכל הנוסחאות האלו משאירות אותנו מאוד מבולבלים. כי איך בוחרים?
העניין הוא שלא רק שזה מציף, אלא אין משהו אחד שמתאים לכולם. וכשאנחנו מנסים להתאים את עצמנו לנוסחה שלא מתאימה לנו – זה לא עובד. או שזה מצליח אבל משאיר אותנו בתחושת חוסר וריחוק מעצמנו, של לומר מוביל לחרדות.
3. הדרך להצלחה היא מבפנים החוצה
למצוא את הנוסחה בחוץ לא עובד יותר. כדי להצליח בעולם החדש אנחנו צריכים למצוא את הנוסחה הייחודית שנו, ואת זה עושים מבפנים החוצה.
מה זה בעצם אומר? זה אומר שקודם אנחנו מתחברים לעצמנו ולרצונות שלנו, ומשם אנחנו יוצרים את המציאות בהתאם למי שאנחנו, מה שמתאים לנו והנוסחה הייחודית שלנו.
זה אומר שבמקום להסתכל החוצה, לראות מה קיים בשוק, ולהתאים את עצמנו למסגרות – אנחנו לומדים להתאים את המסגרות אלינו. בין אם זה אומר להגמיש מסגרות קיימות, למגנט הזדמנויות שמתאימות לנו או לגמרי להמציא מסגרות חדשות.
4. תם עידן הגורואיזם
זה חלק מהסעיף הקודם, אבל כל כך מהותי ששווה סעיף נפרד. חשוב כיום להבין ששום מנטור או אדם לא יודע יותר טוב ממך איך נכון לך לפעול. גם לך אין מושג מה באמת טוב לאחרים. אפשר ורצוי להיעזר בידע וכלים שיש לאנשים אחרים. אבל מנטור טוב יעזור לך להתחבר פנימה, לתשובות שנמצאות בתוכך.
5. לכל אחד ואחת יש גאונות טבעית
'גאונות' נשמעת מילה גדולה ורחוקה, אבל כן – לכל אחד מאיתנו יש משהו שאנחנו גאונים בו. לכל אחד יש כוחות-על ומתנות ייחודיים.
הרבה פעמים אנחנו לא מזהים את הגאונות שלנו, כי מדובר בדברים שכל כך קל וטבעי לנו לעשות, שאנחנו לא מבינים שזה לא ככה אצל כולם. לכו תסבירו לדג שהוא שוחה במים…
כשאנחנו כבר מבינים שיש לנו יכולת שלא כולם יש – הרבה פעמים נראה לנו שזה לא כזה בעל ערך. הרי זה כל כך קל לנו, לאמה שמישהו ישלם על זה?
אבל לכל אחד יש גאונות, וקריטי שנביא אותה לעולם. ארחיב על זה בסעיף הבא.
6. הרמוניה נוצרת ממימוש עצמי
הייעוד והגאונות שלנו הם התרומה הייחודית שלנו לפאזל הגדול יותר שכולנו בונים כאן יחד. לכן להתחבר לייעוד זה לא התפנקות אלא חיוני לטובת הכלל.
ככל שיותר אנשים יפעלו מתוך חיבור לעצמם ויביאו את הגאונות הטבעית והמתנות שלהם לעולם – כך יווצר פה עולם אקולוגי, שופע, שמח והרמוני יותר לכולנו.
7. אנחנו מגלים ומממשים את הייעוד שלנו כשאנחנו נותנים לעצמנו לקרות
כמו שפרח לא יודע מה הייעוד שלו והוא עדיין מגשים אותו, ככה אנחנו חיים את הייעוד שלנו באופן טבעי כשאנחנו מאפשרים לעצמנו לצמוח ולפרוח.
בשביל זה אנחנו צריכים לתת לעצמנו רשות. במקום להלחם בעצמנו ולהפריע לעצמנו – לתת מקום לרצונות, רגשות ותפיסות עולם שלנו. לפעול לפי המצפן הפנימי שלנו, גשם כשהוא מנוגד למה שהעולם וההתניות שלנו אומרים שנכון. מה שנקרא, לתת לעצמך לקרות.
8. הגשמה היא ריקוד בין לגרום לדברים לקרות לבין לתת לדברים לקרות
גדלנו על תפיסות שמפרידות בין רוח לחומר. למשל, מצד אחד יש תפיסה שאומרת שפשוט צריך "לזמן ולתת ליקום להביא לנו את מה שאנחנו רוצים". מהצד השני יש את התפיסה ש"צריך לעבוד קשה" ולקחת הכל על הכתפיים שלנו. והאמת היא ששתי התפיסות לא מדויקות ויוצרות ניתוק.
הגשמה ומימוש הם תוצר של חיבור.
הגשמה היא תהליך של שיתוף פעולה עם החיים והבריאה, שמצריכים איזון בין עשיה למנוחה, רצון ושחרור. זה תהליך של חיבור בין זכרי לנקבי, תודעה לטכנולוגיה, רוח לאדמה ואוויר להגשמה.
9. עבודה קשה אאוט – עבודה קשובה אין
לימדו אותנו שצריך לעבוד קשה והרבה כדי להצליח, וזה היה נכון לעידן הישן, בו העבודה היתה פיזית ברובה.
אבל כיום, הרבה מהעבודה שאנחנו עושים אפשר להחליף עם אפליקציות, אוטומציות, בוטים, רובוטים ובינה מלאכותית. וזה רק יילך ויגדל בשנים הקרובות.
כשאפשר להאציל את העבודה סיזיפית לטכנולוגיה, נשאר לנו להביא את הייחודיות שלנו, ליצור ולפתח דברים חדשים.
בשביל ליצור אנחנו צריכים סט אחר של איכויות, כמו חשיבה מחוץ לקופסה ואומץ. והבסיס להכל הוא לפעול מתוך הקשבה לעצמנו.
10. חיבורים מדויקים הם נחוצים לבניית העולם החדש
ליצור עולם חדש זה מאתגר, לא צריך להיות בזה לבד. ומעבר לזה שלא צריך להיות בזה לבד – שיתופי פעולה וחיבורים מדויקים מאפשרים לכל אחד להתרכז בלהביא את הגאונות שלנו לעולם, ואז כולם מרווחים (ר' סעיף ההרמוניה).
יש משהו טריקי עם שיתופי פעולה בעולם החדש. כי מצד אחד, אנחנו בעידן של אינדיבידואליזם ועצמאות. מצד שני, אי אפשר להתמקד בגאונות שלנו כשאנחנו מנסים לעשות הכל לבד.
אז איך עושים שיתופי פעולה בעידן של עצמאות?
בשביל לשתף פעולה באופן מדויק, אנחנו צריכים להיות קודם כל מדויקים עם עצמנו: לגשת לשיתוף הפעולה ממקום של חיבור וסנטר פנימי. לא ממקום של תלות, אלא ממקום שמבין שכשכל אחד מביא את המתנה שלנו, אנחנו יכולים ליצור יותר מסך החלקים.
…
איך מיישמים את כל זה?
הדבר הכי חשוב לזכור הוא שהסעיפים שכתבתי כאן הם מצפן, והיישום שלהם הוא תהליך. אנחנו כולנו עדיין לומדים איך לפעול מתוך חוקי המשחק החדשים. לפעמים מצליח לנו יותר ואז זה מתגמל מאוד. ולפעמים אנחנו פועלים מהתוכנה הישנה ומההתניות שגדלנו עליהם ואספנו לאורך החיים. זה טבעי. העניין הוא כל פעם לחזור למצפן, לחזק את החיבור הפנימי ולעדכן את התודעה שלנו.
את הקהילה הגשמה בעולם החדש הקמתי כדי שיהיה מרחב לשתף מהדרך. זה מקום שבו אפשר להתייעץ, להיתמך וגם לקבל ידע והשראה שעוזרים להטמיע את התפיסות שהזכרתי כאן. מוזמנים להצטרף אלינו שם.
הנחות היסוד האלו נמצאות בכל התכנים והשירותים באתר. אם אתם רוצים להטמיע אותן בחיים, בימים אלו נפתחת קבוצת לימוד של תודעת על. במפגשים נעמיק בתודעה החדשה והגבוהה שאני מדברת עליה, נתחבר לייעוד ולגאונות שלנו, ונלמד איך לאזן בין רוח לחומר ואיך וליצור יחסים ממקום עצמאי ומדויק.